Bericht van de MR: Jaarverslag en vacature

Vanuit de MR
Graag geven we hierbij kort een inkijkje in de activiteiten van de medezeggenschapsraad (MR). Deze bestaat uit 3 leerkrachten (personeelsgeleding) en 3 ouders (oudergeleding), die samen meedenken en meepraten over het beleid op school. Voor de meeste beleidszaken gaat het vooral om het geven van advies, maar voor een aantal zaken is ook instemming van de MR nodig voordat een besluit genomen wordt.
 
Terugblik schooljaar 2021-2022
Het afgelopen jaar heeft de MR met een volledige bezetting kunnen draaien. We kijken terug op een redelijk rustig jaar, waarin de MR zich vooral heeft gebogen over onderwerpen die jaarlijks terugkomen. Voor een deel zijn dit onderwerpen waarbij de MR instemmingsrecht heeft, zoals het schoolplan en de schoolgids. En deels zijn dit onderwerpen waarover de MR adviesrecht heeft, zoals het vakantierooster, de groepsverdeling en het schoolondersteuningsprofiel. In de praktijk betekent dit dat Klaas ons voorziet van informatie, en de MR als ‘critical friend’ hierin (kritisch) met Klaas meedenkt en waar nodig advies geeft.
Naast de jaarlijks terugkerende onderwerpen stonden dit jaar ook de onderwerpen NPO-gelden en nieuwbouw op de agenda. 
Wat betreft de NPO-gelden (het extra geld dat door de overheid is vrijgemaakt om Corona-achterstanden in te halen) heeft de MR meegedacht en meegelezen in de verantwoording van de gemaakte keuzes. 
Over de ontwikkelingen rondom de nieuwbouw heeft Klaas ons in de MR-vergaderingen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. We blijven als MR hierbij betrokken en zullen waar nodig onze adviserende stem laten horen.
 
Bemensing MR
Personeelsgeleding: Vanuit het personeel zijn Emma de Bruijne, Manouk de Groot en Claudia Kamminga lid van de personeelsgeleding. Emma zit al drie jaar in de MR, Manouk twee jaar en dit was Claudia haar eerste jaar in de MR. 
Oudergeleding: Komend schooljaar loopt de zittingstermijn van David van Loenen (oudergeleding) in de MR af. Er is daarmee een vacature in de oudergeleding. David heeft aangegeven zich graag nogmaals verkiesbaar te stellen voor een termijn van 3 jaar. We horen graag of er andere ouders zijn die zich naast David verkiesbaar willen stellen. In dat geval zullen er verkiezingen worden gehouden. Mochten er zich geen andere kandidaten aandienen, en er geen bezwaren worden ingebracht tegen de kandidaatstelling van David, dan zullen we David nogmaals voor 3 jaar benoemen als lid vanuit de oudergeleding.
Uw kandidaatstelling of eventuele vragen over de procedure ontvangen we graag voor 1 september 2022 op: mr@gbsderegenboog.nl 
 
Tot slot
De MR is een vertegenwoordiging van alle leerkrachten en ouders die betrokken zijn bij de Regenboog. Dit betekent voor de oudergeleding dat we graag input krijgen vanuit onze ‘achterban’. Heeft u vragen, opmerkingen of signalen rondom school(beleid), spreek ook ons gerust aan of mail naar bovenstaand emailadres.
Namens de MR,
 
Emma de Bruijne                   David van Loenen (voorzitter)                      
Manouk de Groot                   Paulien Knoop
Claudia Kamminga                Rianne van Houwelingen
Cookie instellingen