Nieuwsbrief 3

Herfst
        Met het huidige slechte weer van regen en veel wind vallen de blaadjes in rap tempo van de bomen, maar ondanks dat is het toch ook genieten van alle prachtige kleuren in de schepping. Ik hoop dat u ervan kan genieten. Het is inmiddels best een tijdje geleden dat er een nieuwsbrief is verschenen, daarom hoog tijd u weer bij te ‘praten’ over de laatste ontwikkelingen.
Er is weer veel gebeurd in de laatste weken. Vóór de herfstvakantie waren er veel excursies, kunstvaklessen, verkeerslessen en voor de jongsten een voorstelling. De leerlingenraad is weer bij elkaar gekomen en we hebben de eerste periode afgesloten met de Jaarthemaviering in de Westerkerk. Een prachtige viering waar diverse medewerkers en leerlingen hun best voor hebben gedaan. Doel was om God groot te maken en Hem de eer te geven die Hem toekomt. Wel denk ik dat het goed is te reflecteren op wat ik heel verbazingwekkend vond: er wordt gevraagd om tussendoor niet te applaudisseren, maar ons applaus te bewaren voor na de viering, en ik ben nog niet uitgesproken of er wordt druk geapplaudisseerd. Ook tijdens de rest van het programma werd er na een optreden geapplaudisseerd. Laten we dit een volgende keer voorkomen. Mocht u als ouder het niet eens zijn met bepaalde huishoudelijke mededelingen, laat het dan op een andere manier weten. Uiteraard geldt hierbij ‘wie de schoen past, trekke ‘m aan’.
Na de Herfstvakantie hebben we als team een goede studietweedaagse gehad met elkaar. De eerste dag stond voornamelijk in het teken van traumasensitief lesgeven en de tweede dag zijn we bezig geweest met een verdieping van ons schrijfonderwijs, rekenonderwijs en taalonderwijs en taalonderwijs dan met name op het punt van begrijpend lezen (diep tekstbegrip). Begrijpend lezen is het belangrijkste vak op school en het is goed om hier steeds verder de verdiepingsslag te maken om zo de kwaliteit van ons onderwijs te blijven verbeteren. In de avond van de eerste dag hebben we ook aan teambuilding gedaan, door een gezellige activiteit en de dag feestelijk af te sluiten met een winterbarbecue, waarbij we twee onderwijsjubilea hebben gevierd.
Inmiddels zitten we in de tweede week van de Mediawijsheid en proberen we ook op dat vlak onze maatschappelijke opdracht te vervullen. Vraagt u er gerust eens naar bij uw kind(eren).
 
Personalia
        Op het personeelsvlak is weer het nodige te vertellen en gelukkig is dat veel goed nieuws:
  • In de vorige nieuwsbrief heb ik aangegeven dat er een vacature ontstaat in groep 5B na de Kerstvakantie door het verlof van juf Tanja. Ik ben blij dat ik kan mededelen dat we die vacature vandaag hebben ingevuld met de komst van meester Huub Korlaar. Hij zal op maandag en dinsdag in groep 5B gaan werken, naast juf Linda die op woensdag, donderdag en vrijdag lesgeeft;
  • Juf Jaqueline (groep 4A) is vorige week succesvol geopereerd aan haar rug. We hopen op een voorspoedig herstel dat zeker tot de Kerstvakantie zal duren. Juf Jaqueline wordt vervangen door haar duo Franciska (di/wo/do) en door juf Mirjam uit groep 2A (ma/vr) die op haar beurt wordt vervangen door juf Margreet Sneep (wo) die inmiddels officieel met pensioen is. Een aantal tijdelijke verschuivingen dus, maar ik ben blij dat we op deze manier voor alle betrokkenen een goede situatie van vervanging hebben weten te creëren.
 
Diversen
  • Het mag duidelijk zijn dat we blij zijn als broertjes en zusjes van bestaande leerlingen worden ingeschreven op onze school. Zodra het kind geboren is, kunt u al aangeven in de schoolapp (onder de button ‘Formulieren’) dat u van plan bent om uw kind t.z.t. in te schrijven op onze school. Als uw kind de leeftijd van ongeveer 2,5 jaar oud heeft bereikt, is dat ook een goed moment om dat daadwerkelijk te doen, zodat we daar als school rekening mee kunnen houden in onze formatieplannen voor de komende jaren. Ieder kind moet apart aangemeld worden. Een aanmeldingsformulier kunt u opvragen bij de administratie via administratie.rbg@cordeoscholen.nl;
  • Het parkeren van fietsen is wat gewijzigd voor leerlingen. Dit schreef ik ook al in de vorige nieuwsbrief. De ruimte om fietsen van medewerkers te parkeren is te klein geworden. Daarom is in het fietsenhok voor leerlingen een stuk vrijgemaakt voor medewerkers. Dat betreft het stuk tussen de blauwe en de groene muur en dan enkel de zijde aan het plein, dus de zijde aan het voetpad is gewoon voor leerlingen. Wilt u dit (nogmaals) bespreken met uw kind(eren)?
  • Een buurtbewoner aan het Bruunplein merkt terecht op dat er overlast ontstaat door foutgeparkeerde ouders. Vriendelijk, doch dringend, verzoek om uw auto alléén te parkeren in de parkeervakken óf langs de huizen aan de Grimbeertstraat. Uiteraard kunt u ook parkeren aan de Holkerweg, de Paladijnenweg, Güntherstraat en op het Brunhildeplein. Kortom, genoeg alternatieven om daarmee te voorkomen dat we anderen tot last zijn;
  • Voor de veiligheid van onze leerlingen, maar ook voor kleine broertjes en zusjes, is het verboden om te fietsen op het schoolplein. Wilt u dit bespreken met uw kind(eren)? Dank voor de medewerking;
  • Op woensdagavond 15 november organiseert Stichting Present een informatieavond over Homies steungezinnen. Als Homies ondersteun je een gezin dat hulp kan gebruiken. Bijvoorbeeld door een kind een rustige speelplek te bieden, regelmatig mee te nemen tijdens een uitstapje in het weekend of juist doordeweeks mee te laten eten, net wat bij jullie past. Op die manier kun je klaarstaan voor een kind dat even een andere plek nodig heeft, of overbelaste ouders ontlasten. Hulpverleners melden de gezinnen die een steuntje in de rug nodig hebben bij Present aan, zodat Present een match kan maken met een passend gezin. Tijdens de avond zijn er twee Homiesgezinnen aanwezig om over hun ervaringen te vertellen. Zo krijg je een goed beeld van hoe het is om Homies te zijn, en hoe je deze rol in zou kunnen vullen. Homies Steungezinnen is actief in Amersfoort, Bunschoten, Leusden en Soest. Van harte welkom op Nijverheidsweg Noord 60-35 (achterkant van het gebouw) in Amersfoort. Inloop vanaf 19.45, zodat we om 20.00 uur kunnen beginnen. Om 21.30 uur willen we de avond afronden. Aanmelden gewenst (niet verplicht) via info@presentamersfoort.nl.
 
Voorlichtingsavond ‘Leren Kiezen’
        Op woensdag 25 oktober hadden we een voorlichtingsavond ‘Leren kiezen’ in De Lichtkring. Een initiatief vanuit de werkgroep PO-VO, die een soepele overgang van de basisschool (PO) naar het voortgezet onderwijs (VO) wil stimuleren. Wat een geweldige opkomst weer, dit jaar een gezamenlijke avond met ouders en kinderen van De Horizon! We hebben voorlichting gekregen over de werking van het tienerbrein en het volwassen brein in het kader van kiezen. Er zijn waardevolle en interessante gesprekken gevoerd tussen ouder en kind aan de hand van diverse opdrachten. Bijv. welke criteria zijn voor jou/u belangrijk in de keuze van het VO? Gezien de positieve en opbouwende feedback zeker weer voor herhaling vatbaar!
 
Fietsverlichtingsactie
        De verlichtingsactie op 27 oktober was weer een groot succes, ondanks de regen! Bijna alle leerlingen van leerjaar 7 hadden de verlichting en reflectie van hun fiets goed op orde bij de controle! Voor de leerlingen van leerjaar 7 een verplicht onderdeel op weg naar het praktisch verkeersexamen. Ook hebben een aantal kinderen van leerjaren 5 en 6 hun fiets laten controleren en een welverdiende OK-sticker kregen! Ouders, die geholpen hebben bij de actie, heel hartelijk bedankt!
 
Ontmoetingsavond voor ouders van hoogbegaafde kinderen
        Bent u ouder van een (mogelijk) hoogbegaafd kind of zelfs meerdere HB-kids? Wellicht heeft u dan behoefte aan contact met andere ouders die ook één of meerdere HB-kids hebben om vragen te stellen, herkenning te vinden en ervaringen te delen.
Op donderdagavond 16 november van 20.00 uur tot 21.30 uur organiseert het wijkteam Amersfoort in wijkcentrum ’t Middelpunt, Spinetpad 2, een ontmoetingsavond voor ouders van (mogelijk) hoogbegaafde kinderen. Deze avonden worden elke 2 maanden georganiseerd. In 2024 op 16 januari, 21 maart, 15 mei en 4 juli.
Aanmelden is niet nodig. Neem voor meer informatie contact op met Lisanne Kweekel, via 06 – 46 68 40 76 of mail naar lisannekweekel@gmail.com.
 
AVG (laatste herhaling)
         AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is een Europese Privacywet. Als organisatie die persoonsgegevens beheert zijn wij verplicht om uw toestemming te hebben voor het plaatsen van beeldmateriaal van uw kind(-eren) en voor het opnemen van beeldmateriaal ten behoeve van leerdoeleinden van onze medewerkers. Aan deze verplichting wordt gehoor gegeven door, bij de inschrijving van uw kind op onze school, u een formulier te laten invullen waarop u aangeeft wel of geen toestemming te geven voor plaatsing van beeldmateriaal op verschillende media e.d. Deze toestemming is echter maar één jaar geldig. We moeten dus jaarlijks opnieuw toestemming vragen. Daarom verzoek ik u ook dit jaar vriendelijk om het daarvoor bestemde formulier in te vullen. U vindt dit formulier in de app onder ‘Formulieren’. Het is de bedoeling dat u dit formulier voor elk kind invult!
Doet u dit niet, dan handelen we naar de meest recente info die bij ons bekend is. Hartelijk dank voor uw medewerking.
 
Agenda
  • 29 november RP: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur)
  • 30 november PW: voortgangsgesprekken leerjaar 8
  • 5 december: Sinterklaasfeest
  • 6 december: Studiedag, o.a. BHV-training (alle leerlingen vrij)
  • 13 december RP: Leerlingenraad
  • 20 december RP: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur)
  • 22 december: Kerstontbijt
  • 23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie
  • 2024
  • 9 januari: start Cito-weken (leerjaren 3 t/m 7)
  • 18 januari RP: Informatieavond nieuwe ouders (19.30 – 21.00 uur)
  • 22 januari RP: MR-vergadering
  • 23 januari RP: Identiteitscommissie
  • 31 januari RP: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur)
  • 5 februari: start Kunst-Muziek-Techniek weken
  • 9 februari: Studiedag, o.a. analyse opbrengsten (alle leerlingen vrij)
  • 17 t/m 25 februari: Voorjaarsvakantie
 
(RP = locatie Reinaartpad - PW = locatie Paladijnenweg)
 
Tot slot
         Mocht u vragen hebben over deze nieuwsbrief of over andere zaken, dan bent u van harte welkom op onze school! Ik ben telefonisch bereikbaar op 033 - 47 67 883 of via de
e-mail: klaaskoelewijn@cordeoscholen.nl.
Cookie instellingen