Nieuwsbrief 4

Kerstfeest
          Jezus, Zoon van God, Christus, Heer, Zoon des mensen, Lam van God, Koning der Koningen ...... namen die de betekenis van Jezus’ Naam ondersteunen. De kracht die de naam Jezus heeft, al die namen onderstrepen wie Hij is, en wat Hij doet. Zijn karakter, Zijn wijze van werken, Zijn Liefde. Zijn naam is Jezus. De engel Gabriël brengt deze naam in opdracht van God over naar Maria én Jozef; “gij zult Hem de naam Jezus geven”. Jezus betekent; Redder, Verlosser, Bevrijder, Overwinnaar, Heilbrenger, Zaligmaker. God stuurt Zijn Zoon als redding naar de wereld. In Mattheüs 1:21b staat het zo mooi: “want Hij (dat is Jezus) zal Zijn volk zalig maken van hun zonden”. Wat een liefde van God voor Zijn volk. Hij stuurde een Redder, Zijn Zoon Jezus. God wil door Jezus de mensheid redden. Dóór Jezus is De Weg vrij tot de Vader en kun je toegang tot de Eeuwigheid krijgen. Jezus voert het werk uit dat God van Hem vroeg. En wij mogen verbonden met Hem zijn door ons geloof in Hem. Zijn Heilige Geest Die in ons wil wonen. Hij bevrijdt ons van alles. Als we ons dat goed beseffen, dan willen we voor Hem leven, Hem volgen, onszelf toevertrouwen aan Hem. Hij, Jezus, ons alles. Dóór Jezus mogen wij straks eeuwig bij Hem zijn, Hem ontmoeten, wat een vooruitzicht. Jezus, onze Redder.
 
                    Namens alle medewerkers en vrijwilligers van GBS De Regenboog,
                    wens ik u van harte, Gezegende Kerstdagen
                    en een gezond en Hoopvol 2024 toe!
 
 
Personalia
          Na de vorige nieuwsbrief is er best veel gebeurd op het personele vlak. Naast persoonlijk leed in de privé-situatie bij verschillende collega’s is dat het volgende:
  • Juf Jaqueline (groep 4A): haar herstel verloopt niet zo voorspoedig als gehoopt. Dat betekent dat we de constructie met vervanging zoals die nu is vormgegeven ook na de Kerstvakantie doorzetten. Juf Franciska werkt als duo een dag extra en juf Mirjam (groep 2A) werkt de andere twee dagen, waardoor juf Margreet voorlopig nog op de plek op woensdag in groep 2A staat. We bidden voor een goed en volledig herstel en zijn dankbaar dat de collega’s willen bijspringen;
  • Juf Nathalie (groep 4B) hoopt vrijdag in het huwelijksbootje te stappen met Rick. We wensen hen een fantastische dag toe en Zegen op hun huwelijk;
  • Juf Tanja (groep 5B en 8A) gaat met zwangerschaps-, bevallings- en ouderschapsverlof tot de zomervakantie. We wensen haar, en haar man Job, veel kracht toe en bidden dat alles goed mag gaan omtrent de geboorte van de baby. In groep 5B wordt juf Tanja vervangen door meester Huub en in groep 8A door juf Marianne;
  • Juf Janet (groep 7A) kwam thuis ongelukkig ten val en brak haar enkel op meerdere plaatsen. De verwachting is dat zij nog enkele weken na de Kerstvakantie is uitgeschakeld. Juf Carlien zal als duo aangevuld met juf Hanneke Wilschut het merendeel van de vervanging op zich nemen. De gymlessen op maandag worden vanaf 8 januari a.s. vervangen door een vakleerkracht Bewegingsonderwijs van SRO. Ook vanaf deze plek wensen we juf Janet een voorspoedig herstel toe.
 
Diversen
  • Sinds 13 november is voetbalvereniging CobuBoys gestart met Amersfoort United Juniors. Dit is een voetbalteam voor kinderen van 7 t/m 12 jaar die dol zijn op voetbal, maar in het reguliere aanbod soms niet lekker uit de voeten kunnen. Het team is opgericht voor kinderen met autisme of andere aandachtsgebieden. Iedereen is van harte welkom! Voor meer informatie: https://www.cobuboys.nl/amersfoort-united-juniors/
  • Maandag 8 januari 2024 om 8.20 uur gaan de deuren weer open voor de tweede helft van het schooljaar.
 
Nieuwbouw-update
          De nieuwbouw krijgt op papier een steeds definitiever vorm. Deze week was de laatste vergadering in de zgn. ‘DO-fase’ (Definitief Ontwerp). Het ontwerp van het gebouw, zowel aan de buitenkant als de binnenkant ligt nu vast. Nu deze fase is afgerond gaan we verder met het schoolplein. De grote lijnen daarvan zijn al in een eerder stadium getekend, de komende periode gaan we (gemeente, school en ontwerpstudio) verder met de concrete invulling daarvan, samen met de Leerlingenraad en het team.
De financiering van een schoolplein is in Nederland helaas niet zo goed geregeld als de financiering van het schoolgebouw zelf, dus dat wordt nog een hele uitdaging om voldoende gelden bij elkaar te krijgen. Standaard zit er in het bouwbudget 600 m2 betegeld plein en dat is het dan. U begrijpt dat er meer nodig is. We zullen kijken hoe we de financiering, ook met behulp van subsidies, rond kunnen krijgen.
 
De bouwlocatie (Koning Karelpad 2) is nog volop in gebruik door een andere basisschool. Hun nieuwbouw wordt begin 2024 opgeleverd, waarna er al snel verhuisd wordt, zodat het oude schoolgebouw op ons nieuwe adres gesloopt kan worden. Verwachting is dat er eind mei/begin juni een begin gemaakt gaat worden aan de realisatie van de nieuwe Regenboog. De bouw zal een jaar in beslag nemen, de oplevering staat gepland voor juni 2025. Als alles naar wens verloopt zullen we in de laatste week voor de zomervakantie daadwerkelijk verhuizen.
Met de planning van de vakanties en studiedagen voor het komende schooljaar houden we al rekening met de verhuizing. Hierover zijn we in gesprek met de MR. Zodra het nieuwe vakantierooster bekend is, zullen we dit met u communiceren.
 
Op weg naar een ‘Kindcentrum’
          Samen met ons team en MR gaan we vanaf januari een traject in om onze school en onze opvangactiviteiten (Peuteropvang en BSO) die door Koalah (onderdeel van CorDeo) worden georganiseerd, te integreren in één Kindcentrum (KC). Een (Integraal) Kindcentrum is een organisatievorm waarbij onderwijs en opvang samenwerken om de ontwikkelmogelijkheden van kinderen van nul (of zoals in ons geval 2,5) tot 12 jaar te vergroten. Binnen het Kindcentrum staat de doorgaande leerlijn van het kind centraal. De samenwerking tussen onderwijs en opvang biedt leerlingen en hun ouders of verzorgers jarenlang een vertrouwde omgeving. Een plek waar kinderen worden gezien en waar hun behoeften, zorg en inhoudelijke ontwikkeling nauwkeurig worden bijgehouden. Een kwalitatief rijke verbinding dus tussen onderwijs en opvang. Liever nog spreken we in ons geval van een CKC: een Christelijk Kind Centrum. Waar we in de afgelopen jaren al op natuurlijke wijze steeds meer zijn gaan samenwerken met de opvang, willen we dat intensiveren om zo te komen tot het eerste CKC van Amersfoort vanaf het moment dat we de nieuwbouw in gebruik nemen.
Omdat onderwijs en opvang beiden een eigen wet- en regelgeving kennen is samenwerking vaak ingewikkelder dan het op het eerste oog lijkt. Daarom wordt er ook achter de schermen van CorDeo en Koalah intensief samengewerkt en is er o.a. sinds kort sprake van een zgn. ‘Fiscale Eenheid’, zodat we medewerkers makkelijker onderling kunnen uitwisselen als dat nodig is. Kortom, een interessante ontwikkeling waarbij we komend half jaar een Plan van Aanpak opstellen en waarbij we voor de uitvoering de tijd nemen tot de zomer van 2025. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.
 
Agenda
  • 22 december: Kerstontbijt
  • 23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie
  • 2024
  • 15 januari: start Cito-weken (leerjaren 3 t/m 7)
  • 18 januari RP: Informatieavond nieuwe ouders (19.30 – 21.00 uur)
  • 22 januari RP: MR-vergadering
  • 23 januari RP: Identiteitscommissie
  • 31 januari RP: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur)
  • 5 februari: start Kunst-Muziek-Techniek weken
  • 9 februari: Studiedag, o.a. analyse opbrengsten (alle leerlingen vrij)
  • 17 t/m 25 februari: Voorjaarsvakantie
 
(RP = locatie Reinaartpad - PW = locatie Paladijnenweg)
 
Tot slot
Mocht u vragen hebben over deze nieuwsbrief of over andere zaken, dan bent u van harte welkom op onze school! Ik ben telefonisch bereikbaar op 033 - 47 67 883 of via de
e-mail: klaaskoelewijn@cordeoscholen.nl.
Cookie instellingen