Nieuwsbrief 7

Het Goede Nieuws!
                We hebben net de KSG-viering achter de rug over Het Goede Nieuws. Een mooi thema zo net na het Paasfeest. We hebben een grote opdracht als christenen: het Goede Nieuws doorvertellen. Dat wilden we de leerlingen vertellen en voorleven en ik hoop dat u daar al mooie gesprekken over heeft gehad met uw kind(eren). Zo niet, dan is de vakantie die voor de deur staat, daar een mooie gelegenheid voor. Wat heerlijk dat God Zijn Geest beloofd in de vorm van zegenende woorden op die momenten dat we met alle lek en gebrek het Goede Nieuws willen doorvertellen. Veel zegen daarbij toegewenst.
Zoals gezegd de Meivakantie staat voor de deur, vandaag zorgen we voor een gezellige afsluiting met de Koningsspelen. Bij uitstek zo’n activiteit waar we u als ouders hard nodig hebben voor een geslaagde dag. Bedankt voor de hulp vandaag, maar ook dank voor alle hulp in de afgelopen periode. Wat fijn dat we een beroep op u mochten doen en dat we mede daardoor weer mooie activiteiten konden organiseren.

Personalia
                Op het personele vlak blijft veel zorg om de gezondheid van onze medewerkers en is het moeilijk om alle opengevallen lesdagen ingevuld te krijgen. Hieronder wat meer informatie:  
  • Juf Jeannet (groep 2A) wil heel graag weer vol aan de slag, maar de werkelijkheid is dat het herstel nog maar langzaam verloopt. We hopen en bidden op een voorspoedig herstel;
  • Juf Jacquelines (groep 4A) herstel verloopt voorspoedig. Zij werkt elke week weer iets meer. Juf Mirjam en juf Franciska blijven voorlopig extra beschikbaar voor deze groep, waardoor er meer tijd vrij komt voor zaken die extra aandacht behoeven;
  • Juf Nathalie (groep 4B) wordt in de week na de Meivakantie geopereerd aan haar knie. Hierdoor kan zij twee weken niet werken. We zijn dankbaar dat de vervanging op een goede manier geregeld kon worden met leerkrachten uit ons eigen team;
  • Meester Jasper (groep 6A) is inmiddels goed genoeg hersteld om weer te werken.  We hopen dat hij in de komende vakantie volledig zal herstellen;
  • Juf Janet (groep 7A) is ook volop aan het re-integreren. Dat gaat met 2 stappen vooruit en af en toe ook een stapje achteruit. Na de vakantie zal zij weer een volledige dag werken en in stapjes verder toegroeien naar drie lesdagen.
Bidt u mee voor volledig herstel van onze collega’s?
 
Formatie 2024-2025
                De voorbereidingen voor de formatie van volgend schooljaar zijn in volle gang. De eerste stap is de zgn. ‘groepsverdeling’ (welke groepen komen er volgend schooljaar). Vervolgens maken we de groepsindeling (welke leerlingen in welke groep) en tenslotte ronden we de formatie af met welke juf/meester wordt er gekoppeld aan welke groep(en).
Nu dus de eerste stap. We hebben diverse opties besproken met het team en na flink alle plussen en minnen op een rij gezet te hebben en ook te kijken naar het meerjarenperspectief, is er gekozen voor onderstaande groepsverdeling. De groepsouders en MR zijn bij dit proces actief betrokken geweest, waarna de MR goedkeuring heeft gegeven. De groepsverdeling voor volgend schooljaar ziet er als volgt uit: 
 
Locatie Reinaartpad Aantal leerlingen Locatie Paladijnenweg Aantal leerlingen
Groep 1A 17 Groep 7A 26
Groep 1B 16 (+ 7 instroom) Groep 7/8B 14 + 11
Groep 1/2C 16 + 8 Groep 8A 23
Groep 2A 24    
Groep 3 29  
 
Groep 4 29
Groep 5A 24
Groep 5B 19
Groep 6A 22
Groep 6B 22  
 
Toelichting:
- Groep 1A: dit is een instroomgroep die gaat starten na de Voorjaarsvakantie van 2025. Wanneer precies is nog niet duidelijk en hangt af van de precieze datum waarop er leerkrachten terugkomen van verlof;
- Groep 1B: deze groep start met 16 leerlingen en krijgt er tot de Kerstvakantie 7 leerlingen bij;
- Groep 1/2C: deze groep start met 16 eerstejaars en 8 tweedejaars leerlingen;
- In de diverse leerjaren kan er nog een kleine wijziging optreden qua aantal leerlingen door bijv. zij-instroom.
 
Alle huidige groepen vanaf leerjaar 3 kunnen we ongewijzigd doorzetten naar het volgende leerjaar. Verder zitten beide groepen 6 op het Reinaartpad
Met deze groepsverdeling creëren we een situatie waarbij alle groepen klein blijven met uitzondering van de groepen 3 en 4. Voor deze groepen komt extra ondersteuning in de vorm van een onderwijsassistente i.o. die vier dagen per week beschikbaar is. De gemiddelde klassengrootte komt uit op nog geen 25 leerlingen en dat is heel netjes voor een grotere school als wij zijn.
 
Groepsindeling en overwegingen
                Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, zullen de huidige groepen 3 tot en met 7 ongewijzigd doorgezet worden. Dat betekent dat alleen de nieuwe groepen 1B, 1/2C en 2A een nieuwe groepssamenstelling krijgen. Bij de indeling van kinderen in de groep(en) spelen de kenmerken en de omstandigheden van het kind een belangrijke rol. We kijken onder andere naar de sociaal-emotionele ontwikkeling, de leerontwikkeling, de onderwijsbehoeften, de taakgerichtheid en concentratie en de relaties binnen de groep.
We vinden het belangrijk om bij de groepsindeling van de groepen 1B, 1/2C en 2A ook het beeld dat u als ouder of verzorger van uw kind hebt te betrekken. Daarom krijgen de ouders van de huidige groep 1 leerlingen de mogelijkheid om overwegingen mee te geven met betrekking tot de plaatsing van hun kind in deze groepen. Deze ouders ontvangen hiervoor een apart bericht via de Schoolapp.
 
Mocht u, als ouder van een leerling in de huidige groepen 4 tot en met 7 nog een overweging mee willen geven voor het nieuwe schooljaar mbt de groepsindeling, dan mag u dat rechtstreeks aan de huidige leerkracht mailen.
 
Vakantie- en studiedagenrooster 2024-2025
Vakantierooster:
  • Eerste schooldag maandag 26 augustus 2024: dan 9 weken naar school (week 35 t/m 43); 
  • Herfstvakantie 26-10 t/m 3-11-2024 (week 44): dan 7 weken naar school (week 45 t/m 51); 
  • Kerstvakantie 21-12-2024 t/m 05-01-2025 (week 52 en 1): dan 7 weken naar school (week 2 t/m 8) 
  • Voorjaarsvakantie 22-02 t/m 02-03-2025 (week 9): dan 8 weken naar school tot meivakantie (week 10 t/m 17); 
  • Paasvakantie 18-04 t/m 21-04-2025: alleen Goede Vrijdag en 2e Paasdag = 2 dagen vrij 
  • Meivakantie 26-04 t/m 11-05-2025 incl. Koningsdag en Bevrijdingsdag (week 18 en 19): dan 9 weken naar school tot zomervakantie (week 21 t/m 29) 
  • Hemelvaartsvakantie 29-05 t/m 30-05-2025 = 2 dagen vrij 
  • Pinkstervakantie 9-06-2025: alleen 2e Pinksterdag = 1 dag vrij 
  • Zomervakantie vanaf 19-07 (vrijdag 18-07 voor de zomervakantie al vrij) 
 Studiedagenrooster  
  • Studie-tweedaagse: op maandag 4 november en dinsdag 5 november 2024 (aansluitend aan herfstvakantie);  
  • Studiedag 3 (BHV) vrijdag 6 december 2024 (aansluitend aan Sinterklaasfeest) 
  • Studiedag 4 (OGW) vrijdag 7 februari 2025
  • Studiedag 5 (Kanjertraining) dinsdag 10 juni 2025 (aansluitend aan Pinksteren)
  • Studiedag 6 OGW woensdag 9 juli 2025
Tevredenheidspeilingen
                In de afgelopen periode hebben we de tevredenheid onder leerlingen, ouders en medewerkers weer gepeild.  De tevredenheid onder leerlingen en ouders is de laatste jaren gestegen naar een cijfer van rond de 8,0. Ook dit jaar komen we daarop uit (7,8 voor leerlingtevredenheid en 8,1 voor oudertevredenheid) en daarmee lijkt de tevredenheid zich te stabiliseren rond dit niveau. Voor meer details verwijs ik u graag naar de website: scholenopdekaart.nl Daar vindt u meer informatie over onze school en dus ook over de tevredenheidspeilingen.
De tevredenheid onder medewerkers is ook gemeten, die wordt echter nooit in detail gepubliceerd. Wat wel goed is om te vermelden, is dat de algemene tevredenheid onder medewerkers ook stabiliseert en dit jaar is uitgekomen op een 8,4. Mooie cijfers die tot dankbaarheid stemmen.
 
Nieuwbouw-update
                De nieuwbouw gaat gerealiseerd worden aan het Koning Karelpad (nummer 2). Het oude schoolgebouw wat er nog staat is in de afgelopen weken gesaneerd van asbest. Het is nu afwachten op het verlenen van de definitieve sloopvergunning, zodat dit oude gebouw gesloopt kan worden. De oplevering staat gepland rondom de zomer van 2025. Het schoolplein moet dan ook nog afgerond worden, waardoor we er rekening mee houden dat we in de Herfstvakantie definitief kunnen verhuizen. Uiteraard onder het voorbehoud van Jakobus.
 
CKC-update
                We zitten inmiddels midden in een traject om onze school en onze opvangactiviteiten (Peuteropvang en BSO) die door Koalah (onderdeel van CorDeo) worden georganiseerd, te integreren in één Christelijk Kindcentrum (CKC), met één team, één missie en visie en een centrale aansturing.
Inmiddels is er onderzoek gedaan naar de twee verschillende organisaties, de twee culturen en hoe we die zo goed mogelijk kunnen integreren tot één team. Dat onderzoek gaan we nu uitwerken in praktische stappen, zodat we straks bij de ingebruikname van de nieuwbouw niet alleen op papier, maar ook in de praktijk één team hebben, ten dienst van uw kinderen en onze leerlingen. Het eerste christelijke Kindcentrum van Amersfoort, voor Bijbelgetrouw(e) opvang en onderwijs! Wordt vervolgd.
 
Bericht van de Peuteropvang
                Afgelopen maanden zijn wij op de peutergroep bezig geweest met leuke thema’s! Het laatste thema waar we over hebben gewerkt is het thema ‘Groot en klein’. We hebben met het knutselen geoefend om plaatjes van groot naar klein te plakken. Ook hebben we grote en kleine vissen geknutseld en gekeken in welke vissenkom de vissen pasten. We hebben ook met elkaar kringgesprekken gehad waarbij de tegenstellingen, warm-koud, nat-droog, binnen-buiten, laag-hoog, zijn besproken. Hierbij hebben we ook leuke boekjes gelezen over tegenstellingen. Omdat we fijn samenwerken met de Bibliotheek op het Eemplein liggen er voor ons per thema boekjes en vertelplaten klaar.
Op dit moment zijn we bezig met thema ‘Eet smakelijk’. We hebben de huishoek omgetoverd tot supermarkt. Ouders hebben veel lege verpakkingen meegegeven aan hun kinderen, dus onze winkel staat lekker vol met boodschappen. We hebben een kassa met geld en een lopende band. De kinderen zijn hier uren zoet mee! We knutselen een placemat waar de kinderen uit folders favoriete boodschappen kunnen knippen en opplakken. Ook maken we een koksmuts. Na de meivakantie gaan we nog twee weken door met dit thema en sluiten we het af door met de hele groep bij de ‘echte’ Jumbo boodschappen te gaan doen.
 
Diversen
  • Sinds de Corona-periode zijn we als school aan het zoeken naar hoe we de verbinding en samenwerking met u als ouders goed blijven vormgeven. Dit doen we natuurlijk al op allerlei vlakken, maar we zijn ons er bewust van dat Corona flinke invloed heeft gehad op de verbinding van ouders met de school. Om o.a. die reden gaan we een activiteitencommissie (AC) oprichten waar ouders en leerkrachten samen in vertegenwoordigd zijn. We vinden het belangrijk om, waar mogelijk, zaken samen met u op te pakken. Met het oprichten van een AC hopen we de verbinding ook weer wat te versterken. De AC krijgt de verantwoordelijkheid om schoolbrede activiteiten te organiseren, zoals bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest, het kerstontbijt en de Koningsspelen. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor de AC? Neem dan gerust contact met mij op;
  • Nu we afscheid hebben genomen van Harm staat Marco er alleen voor als tuinman. We zoeken dus, per direct, een nieuwe tuinman die ongeveer 1 dagdeel gemiddeld per week (4 uurtjes) aan tijd over heeft om te helpen. Mocht u hier interesse voor hebben, dan hoor ik dat graag, zodat ik u in contact kan brengen met Marco over alle ins-and-outs. Een (vrijwilligers-) vergoeding is bespreekbaar.
  • Verschillende organisaties slaan de handen ineen om kinderen zo thuis mogelijk op te laten groeien. Pleegzorgorganisaties (Timon, Youké en de Rading), de Gezinsparaplu, Leger des Heils, Jeugddorp de Glind en stichting Present organiseren samen een informatieavond op 4 juni a.s. Tijdens deze avond vertellen zij hoe zij gezinnen ondersteunen en wat u voor hen zou kunnen betekenen. Aanmelden is gewenst, niet verplicht, via info@presenteemland.nl. Vanaf 19:30 uur bent u welkom op Waterdaal 2 te Amersfoort;
  • Ook in de Meivakantie worden er weer diverse activiteiten georganiseerd door o.a. ABC Schothorst. Meer informatie via https://www.abc-amersfoort.nl/;
  • Zoals u weet zamelen we niet alleen gebruikte batterijen in, maar ook textiel. Met het inzamelen hiervan sparen we geld dat we kunnen inzetten voor de aanschaf van speeltoestellen of groene attributen voor het nieuwe schoolplein. De paarse container staat bij de ingang van het schoolplein bij het Bruunplein. Mocht u in de meivakantie de kledingkast(en) van uw kind(eren) uitzoeken, dan weet u waar u naar toe kunt met de kleding die niet meer gebruikt wordt. Van harte aanbevolen!
  • Binnen CorDeo komt binnenkort een vacature op de financiële administratie. Iets voor u? Kijk voor meer info op: werkenbijcordeo.nl
 
Agenda
  • 19 april: Koningsspelen
  • 20 april t/m 5 mei: Meivakantie
  • 9 t/m 12 mei: Hemelvaartsvakantie
  • 18 t/m 20 mei: Pinkstervakantie
  • 21 mei: CorDeo studiedag (alle leerlingen vrij)
  • 22 mei: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur)
  • 27 mei: MR
  • 29 mei: Schoolreisjes leerjaren 1 t/m 7
  • 5 t/m 7 juni: Kamp groep 8
  • 17 juni: MR
  • 26 juni: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur)
  • 1 juli: rapporten mee
  • 2 juli: Doorschuifmiddag (12.30 – 14.00 uur)
  • 4 juli: Studiedag OGW (alle leerlingen vrij)
  • 5 juli: Musicals leerjaar 8
  • 10 juli: Afscheidsavond leerjaar 8
  • 12 juli t/m 25 augustus: Zomervakantie
 
(RP = locatie Reinaartpad - PW = locatie Paladijnenweg)
 
Tot slot
                Mocht u vragen hebben over deze nieuwsbrief of over andere zaken, dan bent u van harte welkom op onze school! Ik ben telefonisch bereikbaar op 033 - 47 67 883 of via de
e-mail: klaaskoelewijn@cordeoscholen.nl.
Cookie instellingen