Nieuwsbrief 10

Zomervakantie!
          De laatste loodjes zijn bijna achter de rug. Terwijl ik dit schrijf wordt er nog druk gewerkt aan de laatste afrondingen, overdrachten en voorbereidingen voor volgend schooljaar. Afgelopen vrijdagavond zagen we twee prachtige musicals van onze groepen 8. Een spektakel! Complimenten voor alle leerlingen, maar ook voor iedereen die betrokken was bij de organisatie: met kleding, ontwerpen decor en uiteraard de souffleurs op de avond zelf. Goed gedaan!!!
Vanavond nemen we officieel afscheid van beide groepen 8 in de aula van de Guido aan de Paladijnenweg. Dat wordt vast een prachtige feestavond, waar herinneringen opgehaald worden. Voor veel gezinnen is daar ook het afscheid van onze school, aangezien de jongste telg naar het voortgezet onderwijs gaat. Vanaf deze plek wil ik die ouders bedanken voor hun inzet, tijd en moeite die zij besteed hebben aan/in onze school. Heel hartelijk dank! In het bijzonder wil ik de naam noemen van Gonda Bus. Zij heeft jarenlang de gebedsgroep gecoördineerd en geleid. Een belangrijke en tegelijk ook mooie taak. We zijn dankbaar dat ook dit werk door mag gaan en dat er vervanging gevonden is. Twee weken geleden hebben we officieel afscheid genomen en een klein stoffelijk blijk van waardering overhandigd.
Verder wellicht nog goed om de Studiedag van afgelopen woensdag 28 juni te noemen. Op deze studiedag hebben we de Cito-resultaten geanalyseerd om te kijken in welke mate onze leerlingen hebben geprofiteerd van ons onderwijs. Tevens hebben we alles klaargezet voor de overdracht naar volgend schooljaar, zodat de nieuwe leerkracht(en) vanaf dag 1 van het nieuwe schooljaar direct weten waar de grootste onderwijsbehoeften liggen bij alle kinderen en welke interventies (die nu al bepaald zijn) goed zouden kunnen werken. Kortom, een intensieve, maar dankbare dag, omdat we zicht krijgen op het verhaal achter de scores/opbrengsten en handvatten formuleren over hoe we de kinderen weer verder kunnen helpen in hun ontwikkeling. Op deze manier toetsen we dus de kwaliteit van ons onderwijs.
Tot slot! Wat is een school zonder ouders? De vraag stellen is ‘m beantwoorden: helemaal niets. Ik wil u daarom hartelijk bedanken voor al uw tijd en inspanningen die u ten dienste van onze school heeft gegeven. Het was van grote waarde voor ons en dat wordt enorm gewaardeerd. Een klein, stoffelijk blijk van waardering voor u is aan alle leerlingen meegegeven. Nogmaals dank en we hopen elkaar weer in goede gezondheid te mogen ontmoeten in het nieuwe schooljaar. Een fijne zomervakantie toegewenst en van harte Gods Zegen!
 
Personalia
          Op het personele vlak valt ook nog het nodige te melden. We kregen enkele weken geleden te horen dat juf Andrea (groep 7A) haar carrière gaat voortzetten in het voortgezet onderwijs. Zo kort voor de vakantie moesten we alle zeilen bijzetten om de vacature in te vullen. Ik ben heel dankbaar dat dat deze week gelukt is. Juf Irma Jonker komt ons team na de zomer versterken en zal naast meester Jasper op maandag en dinsdag les gaan geven aan groep 6A.
Na 17 jaar trouwe dienst zullen we a.s. donderdagavond op gepaste wijze afscheid nemen van juf Andrea. Vanaf deze plek wil ik haar hartelijk bedanken voor alles wat zij mocht betekenen voor onze school en onze leerlingen.
 
Bericht van de MR: jaarverslag
          De medezeggenschapsraad bestaat uit 3 leerkrachten (personeelsgeleding) en 3 ouders (oudergeleding), die samen meedenken en meepraten over het beleid op school. Het afgelopen jaar waren dit Emma de Bruijne, Manouk de Groot en Claudia Kamminga vanuit de personeelsgeleding.
En David van Loenen (voorzitter), Raphaël Klok en Rianne van Houwelingen vanuit de oudergeleding. Zij gaan komend schooljaar allemaal verder in de MR, er zijn dit jaar dus geen verkiezingen voor de oudergeleding.
Terugblik schooljaar 2022-2023
Tijdens de vergaderingen (en soms ook tussendoor) dacht de MR mee over verschillende onderwerpen die spelen op de Regenboog. We lichten er een paar punten uit. Een schooljaar is zo om, maar het begin van dit schooljaar lijkt ook alweer ver weg. Zeker omdat we in het najaar nog meedachten over de verschillende covid-scenario’s voor het onderwijs. We zijn dankbaar dat hierin dit schooljaar niet opgeschaald hoefde te worden. Tegen de kerstvakantie was er het nieuws dat Klaas ons zou verlaten. De MR heeft pro-actief meegedacht over het wervingsprofiel voor een nieuwe directeur, dat direct weer de ijskast in kon toen het goede nieuws kwam dat Klaas toch op de Regenboog blijft.
Aan het einde van dit schooljaar bleek de groepsverdeling een lastige puzzel om te leggen. Met de input van meerdere ouders kon de MR aandachtspunten richting het MT benoemen, en konden alle belangen zorgvuldig afgewogen worden.
We willen hierbij nogmaals benadrukken dat de oudergeleding van de MR een vertegenwoordiging is van alle ouders die betrokken zijn bij de Regenboog. We zijn daarom blij met alle input vanuit onze ‘achterban’. Afgelopen jaar kregen we deze met name rondom het laatste punt. Heeft u vragen, opmerkingen of signalen rondom school(beleid), spreek ook ons gerust aan of mail naar mr@gbsderegenboog.nl. Voor nu wensen we iedereen een goede en ontspannen zomervakantie toe!
Namens de MR,
David van Loenen (voorzitter)
 
Diversen
  • Waar we als onderwijsteam weer op volle sterkte zijn voor komend schooljaar, is het team van de opvang dat nog niet. Mocht u in uw netwerk nog mensen die kennen die een leuke job willen bij een christelijke kinderopvang, dan kunt u ze wijzen op de vacatures bij Koalah via deze link: https://koalah.nl/wp-content/uploads/2023/06/Vacatures-zomer-2023-site.png
  • De Identiteitscommissie is op zoek naar versterking voor de komende jaren. Mocht u geïnteresseerd zijn om mee te werken aan dit belangrijke werk (o.a. gesprekken met nieuwe ouders), dan kunt zich melden bij de commissie via: identiteitscommissie@gbsderegenboog.nl;
  • In de zomervakantie dompelt Kunstbrouwerij alle kinderen van Amersfoort weer drie dagen lang onder in allerlei creatieve workshops. Van posters ontwerpen tot schatkaarten maken. Van schelpenkettingen tot schaakstukken maken. Kunstbrouwerij organiseert deze kunstzinnige kinderworkshops in samenwerking met Amersfoortse kunstenaars en organisaties. Dit keer met o.a. Kunsthal KAdE en Tuinpark Laakzijde. De workshops zijn op maandag 14, woensdag 16 en donderdag 17 augustus in het Eemhuis (Eemplein 75) en dinsdag 15 augustus in ICOON (Amersfoort Vathorst). Dankzij de gemeente Amersfoort kunnen alle kinderen van Amersfoort deze zomer met 50% korting deelnemen. Bekijk het programma op:www.kunstbrouwerij.nl.
 
Jaaropeningen
          De voorbereidingen voor volgend jaar zijn in volle gang. De eerste schooldag staat gepland voor maandag 21 augustus. We willen graag met de leerlingen een zegen vragen over het nieuwe schooljaar op de volgende momenten:
  • Leerjaren 1 en 2: de leerkrachten verzorgen zelf een jaaropening omdat het voor de kleinsten al spannend genoeg is zo’n eerste schooldag;
  • Leerjaren 3 en 4: 9.45 uur in de aula van het RP;
  • Groepen 5A, 5B en 6A: 10.30 uur in de aula van het RP;
  • Groepen 6/7A, 7A en leerjaar 8: 12.30 uur in lokaal 301 van de PW.
Het thema van de jaaropeningen (in alle groepen) is het thema van de christelijke kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’. Meer informatie over dit thema of de christelijke kinderboekenweek (4 t/m 14 oktober) vindt u op: https://christelijkeboeken.nl/kinderboekenweek
 
Info schooljaar 2023-2024
          Alle praktische info voor het nieuwe schooljaar wordt gebundeld in de informatieflyer die op de eerste schooldag uitgereikt zal worden aan alle leerlingen, zodat u vanaf de tweede schooldag volledig op de hoogte bent. Voor de eerste schooldag is het goed te weten dat we op beide locaties, alle dagen hetzelfde lesrooster aanhouden: van 8.30 uur tot 14.00 uur (deur open vanaf 8.20 uur). In de eerste week is er nog geen gymles.
 
Agenda
  • 6 juli: laatste schooldag
  • 7 juli t/m 20 augustus: Zomervakantie
  • 21 augustus: eerste schooldag
  • 21 augustus: RP en PW Jaaropeningen
  • 30 augustus RP: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur)
  • 31 augustus en 5 september: luistergesprekken
  • 4 september: MR-1
  • 11 september RP: Informatieavond leerjaar 1/2 (19.00 – 19.45 uur)
  • 11 september RP: Presentatie Ondersteuning (19.30 – 20.15 uur)
  • 11 september RP: Informatieavond leerjaar 3/4 (20.00 – 20.45 uur)
  • 13 september RP: Informatieavond leerjaar 5/6 (19.00 – 19.45 uur)
  • 13 september RP: Presentatie Ondersteuning (19.30 – 20.15 uur)
  • 13 september PW: Informatieavond groep 6/7B en leerjaar 7/8 (20.00 – 20.45 uur)
  • 19 september RP: Identiteitscommissie
  • 27 september RP: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur)
  • 3 oktober: Inspiratieavond SWV De Eem (19.30 - 21.00 uur)
  • 12 oktober: Jaarthemaviering met ouders (19.00 – 20.00 uur)
  • 14 t/m 22 oktober: Herfstvakantie
  • 23 en 24 oktober: Studie-2-daagse (alle leerlingen vrij)
 (RP = locatie Reinaartpad PW = locatie Paladijnenweg)
 
Tot slot
          Mocht u vragen hebben over deze nieuwsbrief of over andere zaken, dan bent u van harte welkom op onze school! Ik ben telefonisch bereikbaar op 033 - 47 67 883 of via de e-mail: klaaskoelewijn@cordeoscholen.nl.
Cookie instellingen