Hoofdluis

Het kan gebeuren dat u bij uw kind hoofdluis ontdekt, dat is niet schadelijk maar wel erg vervelend. U moet uw kind dan zo snel mogelijk behandelen. Lukt het niet om het kind direct te behandelen, dan ’s middags bij thuiskomst behandelen en twee weken lang elke dag blijven kammen.  Informatie over de thuisbehandeling van hoofdluis vindt u hier: https://www.rivm.nl/hoofdluis  
Als extra service hebben we een kriebelteam op school. Na iedere vakantie komen er in elke klas twee ouders om te kijken of er kinderen met hoofdluis zijn. In elke groep is één ouder aanspreekpunt.
Wordt er geconstateerd dat uw kind hoofdluis heeft dan wordt de leerkracht ingelicht. U wordt door het aanspreekpunt op de hoogte gebracht. Na schooltijd kunt u uw kind dan behandelen tegen hoofdluis. Zijn er bij de controle meer dan 1 kind die hoofdluis hebben, dan wordt de klas twee weken later nogmaals gecontroleerd.
 
Constateert u zelf hoofdluis bij uw kind, dan het vriendelijke verzoek om uw kind hiervoor te behandelen én de leerkracht of het aanspreekpunt in te lichten. Het aanspreekpunt meldt in de groepsapp dat er hoofdluis in de groep is geconstateerd met de vraag om extra op te letten, hiebij worden geen namen genoemd.
Cookie instellingen