Nieuwsbrief 2

De kop is eraf!
           We zijn inmiddels drie weken onderweg in het nieuwe schooljaar. Iedereen is weer in het ritme gekomen. Wat kan vakantie toch een mooie tijd zijn van rust en aandacht voor elkaar, maar ik denk dat velen van u de structuur van het ‘normale’ leven ook kunnen waarderen. Ik hoop dat iedereen weer een beetje gewend is aan het schoolleven en ik denk op basis van alle reacties dat we met elkaar een goede start achter de rug hebben. Er wordt vol enthousiasme door alle medewerkers gewerkt met en voor uw kinderen, de eerste vergaderingen en overleggen zijn achter de rug. Op de luisteravonden zijn we bijgepraat over uw kind(-eren) en op de informatieavonden van komende week vertellen wij hoe het reilt en zeilt in de groep. U bent van harte welkom op school tijdens die informatieavonden. Ik hoop dat uw kind inmiddels gewend is aan de nieuwe locatie, groep en/of leerkracht en dat hij/zij met plezier naar school gaat.
 
Personalia
           Zoals in de vorige nieuwsbrief al vermeld gaat Marijke Smit, groep 3A, ons verlaten om dichter bij huis te gaan werken. Inmiddels is duidelijk dat zij per 1 oktober vertrekt. We zijn druk bezig geweest met het zoeken naar een geschikte opvolger. Naast de traditionele manieren zijn we ook actief via een online-campagne op Facebook en Instagram. Mocht u daar iets van tegengekomen zijn, dan hoor ik daar graag uw mening over.
Het goede nieuws is dat het gelukt is om een vervanger te vinden; juf Joanne Kruizenga komt ons team versterken. Zij was vorig schooljaar al werkzaam binnen CorDeo als LIO-stagiaire.
 
Belangrijk bericht van de MR over de bemensing
           Vlak voor de zomervakantie hebben we u geïnformeerd dat de zittingstermijn van David van Loenen (oudergeleding) in de MR afloopt. Ook de zittingstermijn van Paulien Knoop (oudergeleding) loopt in november af. David heeft aangegeven zich graag nogmaals verkiesbaar te stellen voor een termijn van 3 jaar. Na onze berichtgeving hierover heeft zich ook een andere kandidaat gemeld voor de oudergeleding: Raphael Klok. Raphael heeft afgelopen maandag een vergadering van de MR bijgewoond en zou graag deel gaan uitmaken van de MR. Raphael stelt zich hieronder graag aan u voor.
We willen als oudergeleding voorstellen om de termijn van David van Loenen in de MR te verlengen met 3 jaar, en Raphael Klok per november 2022 te benoemen in de plaats van Paulien Knoop. De oudergeleding van de MR is dan weer volledig bezet.
Met deze procedure is een verkiezing op dit moment niet nodig, tenzij er natuurlijk meer ouders zijn die zich graag kandidaat willen stellen. We horen dit graag vóór 1 oktober 2022 via de mail: mr@gbsderegenboog.nl Als zich geen andere kandidaten melden en er ook geen bezwaren binnenkomen tegen de benoeming van Raphael Klok, dan zullen we na deze datum handelen naar bovenstaand voorstel.
 Even voorstellen: Raphael Klok
Als vader van een dochter in groep 2 en een zoon die op termijn naar de Regenboog zal gaan, zou ik het een eer vinden om onderdeel te zijn van de MR. Ik zou me graag willen inzetten voor de school waar mijn dochter het zo enorm naar haar zin heeft. Al een lange tijd heb ik hart voor het onderwijs. Ik zie, naast het gezin, het onderwijs als de bakermat van de ontwikkelingen in onze samenleving. De kinderen van nu zullen op termijn ons land (direct en indirect) leiden. Daarnaast kan een school fungeren als een veilige haven voor kinderen die uitdagingen kennen op andere gebieden in het leven. Een veilige, warme en inspirerende school is van groot belang. Hier hoop ik via de MR een bijdrage aan te kunnen leveren.
 
Diversen
  • De informatieavonden van maandag 12 (voor groep 1 - 4)  en woensdag 14 september (groep 5 – 8) zijn, in tegenstelling tot wat (tijdelijk) in de vorige nieuwsbrief stond, fysiek op school. U bent dus van harte welkom om deze avond bij te wonen;
  • Tijdens de informatieavonden is er op het Reinaartpad de mogelijkheid om bij de OOP’ers (Onderwijs Ondersteunend Personeel) binnen te lopen om informatie te krijgen over de verschillende vormen van ondersteuning binnen de school;
  • Onder leerlingen in groep 7 en 8 hebben we een aanbieding van LOI-Kidzz verspreid voor het volgen van een typecursus, omdat daar in het verleden vraag naar is geweest. Het betreft een online typecursus. Belangrijk te vermelden is dat u uw kind kunt aanmelden tot 18 oktober a.s.
  • Afgelopen maandag hebben we een (aangekondigde) ontruimingsoefening gehouden, om goed te trainen wat we moeten doen bij een calamiteit. Binnen 4 minuten was het gehele gebouw ontruimd en gecontroleerd. Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na ging dat dus best goed. Binnenkort volgt er een tweede (onaangekondigde) ontruimingsoefening. We proberen dan nog de snelheid te verbeteren, zodat we allemaal nog sneller veilig op het speelveld staan;
  • De bouwplannen voor de nieuwe Regenboog zijn helaas weer vertraagd. We zijn hierin afhankelijk van de realisatie van de andere nieuwe scholen in Schothorst, aangezien op de nieuwe locatie van De Regenboog nu een schoolgebouw staat dat gebruikt wordt als wisselschool voor de scholen die eerder dan wij een nieuw schoolgebouw krijgen. Pas als de wisselschool overbodig is (lees: de andere scholen gerealiseerd zijn), kan dat gebouw gesloopt worden om vervolgens onze nieuwbouw te realiseren. De opleverdatum is nu verschoven naar mei 2025;
  • Graag uw aandacht voor een bericht van Indebuurt033 (Klik hier). Deze organisatie komt graag in contact met ouders/verzorgers die zich, mede door de stijgende energieprijzen, zorgen maken over de huidige en toekomstige financiële situatie. Mocht u zich zorgen maken, of kent u andere ouders/verzorgers die wellicht financiële stress ervaren, wijst u ze dan op deze mogelijkheid.
 
AVG (herhaling)
           AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is een Europese Privacywet. Als organisatie die persoonsgegevens beheert zijn wij verplicht om uw toestemming te hebben voor het plaatsen van beeldmateriaal van uw kind(-eren) en voor het opnemen van beeldmateriaal ten behoeve van leerdoeleinden van onze medewerkers. Aan deze verplichting wordt gehoor gegeven door, bij de inschrijving van uw kind op onze school, u een formulier te laten invullen waarop u aangeeft wel of geen toestemming te geven voor plaatsing van beeldmateriaal op verschillende media e.d. Deze toestemming is echter maar één jaar geldig. We moeten dus jaarlijks opnieuw toestemming vragen. Daarom verzoek ik u ook dit jaar vriendelijk om het daarvoor bestemde formulier in te vullen. U vindt dit formulier in de app onder ‘Formulieren’. Het is de bedoeling dat u dit formulier voor elk kind invult!
Doet u dit niet, dan handelen we naar de meest recente info die bij ons bekend is. Hartelijk dank voor uw medewerking.
 
Agenda
  • 12 september RP: Informatieavond leerjaar 1/2 (19.00 – 19.45 uur)
  • 12 september RP: Informatieavond leerjaar 3/4 (20.00 – 20.45 uur)
  • 14 september RP: Informatieavond groep 4/5B en leerjaar 5/6 (19.00 – 19.45 uur)
  • 14 september PW: Informatieavond leerjaar 7/8 (20.00 – 20.45 uur)
  • 26 september RP: Schoolfotograaf
  • 3 oktober RP: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur)
  • 20 oktober: Jaarthemaviering met ouders (19.00 – 20.00 uur) onder voorbehoud Covid19
  • 22 t/m 30 oktober: Herfstvakantie
  • 31 oktober en 1 november: Studie-2-daagse (alle leerlingen vrij)
 
(RP = locatie Reinaartpad - PW = locatie Paladijnenweg)
 
Tot slot
Mocht u vragen hebben over deze nieuwsbrief of over andere zaken, dan bent u van harte welkom op onze school! Ik ben telefonisch bereikbaar op 033 - 47 67 883 of via de e-mail: klaaskoelewijn@cordeoscholen.nl.
Cookie instellingen