Nieuwsbrief 5

Het voorjaar komt eraan
            Met de Voorjaarsvakantie voor de deur is het weer tijd voor een nieuwsbrief. Ik praat u graag bij over de afgelopen periode en we blikken samen vooruit naar wat komen gaat.
Tussen de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie is altijd een drukke periode: de CITO’s worden afgenomen, de rapporten worden geschreven, de Doorstroomtoets voor leerjaar 8 heeft plaatsgevonden en de KMT-weken vinden plaats. In de KMT-weken waren weer allerlei mooie excursies georganiseerd naar musea in Nederland, er waren inspirerende technieklessen op school en elke groep heeft twee danslessen gehad. Naast deze zeer zichtbare activiteiten werd er deze periode ook achter de schermen weer hard gewerkt aan de dagelijkse gang van zaken op school.
Op vrijdag 9 februari hadden we met het hele team de studiedag over Opbrengst Gericht Werken (OGW). We analyseren op die dag de opbrengsten van alle leerlingen, schoolbreed en per groep en trekken daar conclusies uit en stellen interventies vast die we in de komende periode inzetten om de resultaten verder te verbeteren. Dat is soms best ingewikkeld, want er zijn nogal wat factoren die van invloed kunnen zijn op de leerprestaties. Dat vraagt van iedereen op zo’n dag een kwetsbare, onderzoekende en reflectieve houding. We hebben ons deze dag als team ook verder verdiept in traumasensitief lesgeven, waarmee we op de studietweedaagse na de herfstvakantie waren begonnen.
In de afgelopen drukke periode, ben ik meerdere keren, door externen bepaald bij de kwaliteit van onze school. Niet alleen op onderwijsgebied, maar juist ook op het gebied van welzijn, sfeer, veiligheid, ondersteuning, begeleiding en betrokkenheid. Dat vinden we zelf heel normaal, maar dat is eigenlijk ook heel bijzonder. Daar mogen we dankbaar voor zijn, want het is niet vanzelfsprekend. Dank aan God, onze Vader, die ons elke dag weer nieuwe liefde en nieuwe kracht geeft om het beste te doen voor uw kind(eren) en onze leerlingen. We voelen ons gezegend, niet in de laatste plaats ook door alle ouders en verzorgers die direct of indirect meewerken aan het welbevinden van een ieder binnen onze school. Hartelijk dank daarvoor.
 
Personalia
  • Zowel juf Christine als juf Elise (groep 1/2B) zijn in blijde verwachting van een kindje. Wij feliciteren hen van harte met dit prachtige nieuws.
 
Activiteitencommissie
            Sinds de Corona-periode zijn we als school aan het zoeken naar hoe we de verbinding en samenwerking met u als ouders goed blijven vormgeven. Dit doen we natuurlijk al op allerlei vlakken, maar we zijn ons er bewust van dat Corona flinke invloed heeft gehad op de verbinding van ouders met de school. Om o.a. die reden gaan we een activiteitencommissie (AC) oprichten waar ouders en leerkrachten samen in vertegenwoordigd zijn. We vinden het belangrijk om, waar mogelijk, zaken samen met u op te pakken. Met het oprichten van een AC hopen we deze verbinding ook weer wat te versterken. De AC krijgt de verantwoordelijkheid om schoolbrede activiteiten te organiseren, zoals bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest, het kerstontbijt en de Koningsspelen. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor de AC? Neem dan gerust contact met mij op.
 
Vrijwillige ouderbijdrage
            Op 29 februari wordt de ouderbijdrage weer automatisch geïnd als u daar toestemming voor heeft gegeven. De ouderbijdrage is bedoeld voor het dekken van kosten die de overheid niet vergoedt: voor extra activiteiten als schoolreisjes, pretdagen, excursies, Kerst, Pasen, Sinterklaas, en verder zaken als afscheid groep 8, afscheid leerling, projecten, aanvullend lesmateriaal e.d. Zoals vorig schooljaar al is aangekondigd vervalt de korting voor meerdere kinderen. Vanaf nu betaalt u voor elk kind EUR 50,- per schooljaar, immers een broertje of een zusje brengt evenveel kosten met zich mee voor de school als het eerste kind dat u aanmeldt.
In een volgende nieuwsbrief komen we terug op de hoogte van de ouderbijdrage, aangezien we met de huidige opbrengsten de kosten niet meer kunnen dekken.
 
Parkeren
            In het verleden heb ik af en toe klachten ontvangen omtrent het parkeergedrag van ouders. Logischerwijs kwamen deze klachten van direct omwonenden van beide locaties. Dit keer echter, ontving ik een klacht van een ouder van een leerling aan het Reinaartpad, die zich schaamde voor het parkeergedrag van mede-ouders. Ik citeer: “het wordt hoe langer hoe meer een chaos”. Ik maak mezelf geen illusies dat ik gedrag van ouders kan veranderen, maar het is toch wel bedroevend dat we dit als ouders zover laten komen. Dus ik wil voorstellen: wie de schoen past, trekke ‘m aan. En voor alle ouders de uitdaging om elkaar scherp te houden. Ook hierin moeten we een voorbeeld willen zijn voor onze kinderen en leerlingen.
 
Nieuwbouw-update
            De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het zetten van de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i voor wat betreft de indeling van het Technisch Ontwerp (TO). U kunt hierbij denken aan de definitieve keuze voor vloer- en wandbekleding, de draairichting van deuren, de belijning van de speelzaal e.d. Momenteel ligt de focus op het verdere ontwerp van het schoolplein. Samen met een ontwerpbureau, betrokken leerkrachten en de Leerlingenraad gaan we ons hier de komende periode over buigen. We proberen zoveel mogelijk attributen van ons huidige schoolplein een plek te geven op het nieuwe plein, aangevuld met nieuwe speeltoestellen.
 
Op weg naar een ‘CKC’
            We staan aan de start van het traject om onze school en onze opvangactiviteiten (Peuteropvang en BSO) die door Koalah (onderdeel van CorDeo) worden georganiseerd, te integreren in één Christelijk Kindcentrum (CKC). De samenwerking tussen onderwijs en opvang biedt leerlingen en hun ouders of verzorgers jarenlang een vertrouwde omgeving. Een plek waar kinderen worden gezien en waar hun behoeften, zorg en inhoudelijke ontwikkeling nauwkeurig worden bijgehouden. Een kwalitatief rijke verbinding dus tussen onderwijs en opvang. Op dit moment ligt de focus op het integreren van beide teams en het verkennen van de doorlopende leer- en ontwikkelingslijnen. Met de oplevering van de nieuwbouw in juli 2025 is het onze wens dat de samenwerking en afstemming onderling soepel verloopt, omdat we dan één team zijn; het team van CKC De Regenboog. Bij het oprichten van de Activiteitencommissie (AC) proberen we dus ook de opvang actief te betrekken. We houden u de komende periode op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op weg naar CKC De Regenboog.
 
Oproep voor een nieuwe tuinman
            Al heel wat jaartjes verzorgt onze tuinman, Marco de Graaf, met veel enthousiasme de tuin van het schoolplein. Sinds een paar jaar doet hij dat samen met Harm Koffeman. We zijn heel erg dankbaar voor hun trouwe werkzaamheden. Harm heeft echter aangegeven dat hij helaas niet meer in de gelegenheid is om Marco te helpen bij het onderhoud van de tuin en het schoolplein.
We zoeken dus, per 1 maart, een nieuwe tuinman die ongeveer 1 dagdeel gemiddeld per week (4 uurtjes) aan tijd over heeft om te helpen. Mocht u hier interesse voor hebben, dan hoor ik dat graag, zodat ik u in contact kan brengen met Marco over alle ins-and-outs. Een (vrijwilligers-) vergoeding is bespreekbaar.
 
Mad Science (schrijf nu in)
            Op 5 februari kwam Mad Science weer op school om een nieuwe Science show te verzorgen op het gebied van Wetenschap & Techniek. De leerlingen waren zeer geboeid en konden ook actief meedoen. In dit schooljaar komt er op dinsdagmiddag, vanaf 26 maart tot en met 14 mei, een Scientist de naschoolse W&T-cursus verzorgen met 6 nieuwe thema’s. U kunt uw kind hiervoor inschrijven via https://inschrijven.mad-science.nl/ en u vindt hier ook meer informatie. De kosten bedragen EUR 76,-;
 
Diversen
  • Op vrijdag 8 maart is de Open Dag van vrijwel alle Amersfoortse Scholen. Officieel alleen in de ochtend, maar op De Regenboog zijn geïnteresseerde ouders de hele dag welkom. Wilt u deze mogelijkheid onder de aandacht brengen van de doelgroep in uw netwerk? U kunt daarvoor o.a. gebruik maken van deze aankondiging en het promofilmpje via de link: https://www.youtube.com/watch?v=2558ErNp8G0
We bieden nl. graag aan zoveel mogelijk kinderen goed, christelijk onderwijs! Dank voor uw medewerking;
  • Op 12 februari heeft Hogeschool Viaa (de Pabo uit Zwolle) een audit uitgevoerd om onze begeleiding van studenten te evalueren en te beoordelen door gesprekken met directie, MT, WPC’ers (dat zijn de leerkrachten die opgeleid zijn om studenten te begeleiden), studenten zelf en ook enkele leerlingen uit de Leerlingenraad. De conclusies van de auditoren zijn dat de hele school een lerende houding uitstraalt en dat er veel enthousiasme is in het team om studenten goed te begeleiden, waarbij het ongemakkelijke gesprek niet uit de weg wordt gegaan. Studenten beoordelen de begeleiding ook als goed, zijn tevreden en voelen vrijheid en verantwoordelijkheid, waarbij ze zich ook deel uit voelen maken van het team;
  • Het mag duidelijk zijn dat we blij zijn als broertjes en zusjes van bestaande leerlingen worden ingeschreven op onze school. Zodra het kind geboren is, kunt u al aangeven in de schoolapp (onder de button ‘Formulieren’) dat u van plan bent om uw kind t.z.t. in te schrijven op onze school. Als uw kind de leeftijd van ongeveer 2,5 jaar oud heeft bereikt, is dat een goed moment om dat daadwerkelijk te doen, zodat we daar als school rekening mee kunnen houden in onze formatieplannen voor de komende jaren. Ieder kind moet apart aangemeld worden. Een aanmeldingsformulier kunt u opvragen bij de administratie via administratie.rbg@cordeoscholen.nl;
  • AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is een Europese Privacywet. Zoals u weet moet u ieder jaar opnieuw toestemming geven voor plaatsing van beeldmateriaal op verschillende media e.d., omdat deze toestemming maar één jaar geldig is. U kunt het benodigde formulier vinden in de app onder ‘Formulieren’. Een nieuw item is toegevoegd en wel ‘Klassenfoto’. We gaan ervan uit dat u akkoord bent om die te delen onder alle ouders, daarom staat deze optie standaard op ‘ja’. Wilt u dit niet, dan kunt u dat aangeven. Gevolg is dat uw kind dan niet op de klassenfoto komt te staan. Hartelijk dank voor uw medewerking;
  • Schaaktoernooi: vrijdagmiddag 9 februari was er weer het schoolschaaktoernooi voor alle basisscholen in Amersfoort. Maar liefst 38 teams hadden zich aangemeld, waarvan er maar 14 zich konden plaatsen voor de finaleronde van 9 februari. De Regenboog was vertegenwoordigd met maar liefst 3 teams. Het is een uitermate spannend toernooi geworden, waarbij De Regenboog beslag legde op de plaatsen 13, 12 en 4. Van harte gefeliciteerd! Doordat de kampioen van de dag niet meedoet aan de regiofinale in Maarssen, zijn we met onze vierde plek nu toch geplaatst voor die regiokampioenschappen op 16 maart a.s. Een knappe prestatie die tot stand kwam onder leiding van Peter Das;
  • Op woensdagavond 27 maart organiseert Stichting Present een informatieavond over Homies steungezinnen. Als Homies ondersteunt u een gezin dat hulp kan gebruiken. Bijvoorbeeld door een kind een rustige speelplek te bieden, regelmatig mee te nemen tijdens een uitstapje in het weekend of juist doordeweeks mee te laten eten. Op die manier kunt u klaarstaan voor een kind dat even een andere plek nodig heeft, of overbelaste ouders ontlasten. Van harte welkom in Dorpshuis De Neng Hoogland, Engweg 7. Inloop vanaf 19.45, start om 20.00 uur. Aanmelden gewenst, maar niet verplicht, via info@presentamersfoort.nl.
  • Op de site van ABC-Schothorst staan weer allerlei activiteiten die speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden georganiseerd in de Voorjaarsvakantie. Meer info: https://www.abc-amersfoort.nl/abc-scholen/abc-schothorst/. Ook in andere wijken is ABC Amersfoort actief, ook daar worden activiteiten georganiseerd;
  • Stichting Wegwijzerkampen organiseert in de zomervakantie christelijke kinderkampen voor o.a. kinderen van 8 t/m 12 jaar. Uit ervaring kan ik dit van harte aanbevelen. Meer info en inschrijven kan via: https://www.wegwijzerkampen.nl/kinderkampen/.
Agenda
  • 17 t/m 25 februari: Voorjaarsvakantie
  • 28 februari: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur) op het RP
  • 28 februari: Leerjaar 8 - Informatieavond tweede helft schooljaar
  • 29 februari: Voortgangsgesprekken leerjaar 1–7
  • 5 maart: Voortgangsgesprekken leerjaar 1–7
  • 8 maart: Open Dag Amersfoortse scholen
  • 11 t/m 22 maart: ‘Wonderlijk Gemaakt’ weken
  • 11 maart: Groep 7A, 8A en 8B Voorstelling AFASzaal de Flint
  • 13 maart: Clusterviering - leerjaar 1 en 2
  • 13 maart: Leerlingenraad
  • 17 maart: Leerjaar 8 – Definitief VO advies
  • 20 maart: Ouderavond (georganiseerd door Identiteitscommissie) op het RP
  • 26 maart: Leerjaar 7 – Theoretisch verkeersexamen
  • 27 maart: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur) op het RP
  • 4 april: Open morgen
  • 11 april: KSG Viering
  • 12 april: Open morgen
  • 17 april: Leerjaar 7 – fietscontrole en oefenen fietsroute
  • 17 april: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur) op het RP
  • 17 april: Inspiratieavond SWV De Eem
  • 18 of 19 april: Koningsspelen
  • 20 april t/m 5 mei: Meivakantie
 
(RP = locatie Reinaartpad - PW = locatie Paladijnenweg)
 
Tot slot
Mocht u vragen hebben over deze nieuwsbrief of over andere zaken, dan bent u van harte welkom op onze school! Ik ben telefonisch bereikbaar op 033 - 47 67 883 of via de
e-mail: klaaskoelewijn@cordeoscholen.nl.
Cookie instellingen