Nieuwsbrief 9

Laatste loodjes             
Nu de meivakantie al geruime tijd achter ons ligt en de feestdagen gevierd zijn, breken de laatste weken van dit schooljaar aan. Groep 8 is op kamp, de voorbereidingen voor de musical en afscheidsavond zijn in volle gang en de laatste cito-ronde is aanstaande. De laatste nieuwsbrief dateert alweer van half april, dus de hoogste tijd om u weer bij te praten op diverse onderwerpen.
 
Personalia
Op het personeelsvlak het volgende nieuws:
  • In de vorige nieuwsbrief meldde ik dat Juf Hanneke van de Kleut (groep 5/6C) met zwangerschaps- en bevallingsverlof is gegaan. Inmiddels kregen we het blijde nieuws dat Eva is geboren. Een gezonde dochter. De dankbaarheid en verwondering is groot;
  • Juf Ingrit (groep 3A) heeft aangegeven dat ze ons deze zomer gaat verlaten. Na 17 jaar op De Regenboog en vrijwel exact 25 jaar in het onderwijs gooit ze het roer om, om samen met haar man Matthijs een gezinshuis te starten. Daarnaast blijft ze vanuit haar praktijk kinderen coachen en trainen;
  • Juf Margreet Sneep (groep 1/2B), bereikt op 9 september de pensioengerechtigde leeftijd. Daarom zal zij na de zomer niet meer terugkeren op De Regenboog. We hebben de laatste jaren zeer frequent een beroep op haar mogen doen voor diverse invalklussen en soms, zoals dit jaar, stond zij ook voor één dag vast voor de groep. Een flinke aderlating voor ons team, maar zij mag meer dan verdiend gaan genieten van een rustigere periode in haar leven. Van harte gegund.
  • Juf Joanne (groep 3A): ook van juf Joanne gaan we aan het einde van dit schooljaar afscheid nemen. Zij kwam ons team tijdelijk versterken en aan die tijdelijkheid komt deze zomer een einde. Zoals u heeft kunnen lezen in de vorige nieuwsbrief heeft zij qua gezondheid de nodige tegenslag. We hopen dat u haar wilt blijven gedenken in uw gebeden. We zijn dankbaar dat ze een paar keer per week enkele uren kan ondersteunen in de groep.
Vanaf deze plek willen we hen alle drie (alvast) bedanken voor alles wat zij mochten betekenen voor onze school en onze leerlingen. Het was van geweldige toegevoegde waarde voor onze leerlingen; niet alleen in kennisoverdracht, maar ook in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Als collega’s gaan we hen ook missen. Heel veel succes in jullie verdere leven, maar vooral Gods Zegen toegewenst voor de toekomst! We nemen op de laatste schooldag, donderdag 6 juli, op gepaste wijze afscheid van hen. Ouders worden in de gelegenheid gesteld om op woensdagmiddag 14.00 uur afscheid te nemen en hen de hand te drukken (in het eigen lokaal).
 
Formatie 2023-2024
De voorbereidingen voor de formatie van volgend schooljaar zijn in volle gang. De groepsverdeling (welke groepen komen er) is inmiddels bekend en gecommuniceerd. De volgende stap is de groepsindeling (welke leerlingen komen in welke groepen). Die is inmiddels bijna klaar. Volgende week (week 23) hopen we die af te ronden, zodat we die aan het begin van week 24 kunnen communiceren.
Tenslotte hopen we de formatie (welke leerkrachten voor welke groepen) aan het begin van week 25 te kunnen communiceren. Die formatie is gelukkig helemaal rond, ondanks het afscheid van diverse collega’s. Wordt vervolgd dus.
 
Ontmoetingsavond voor ouders van hoogbegaafde kinderen
Ben jij ouder van een (mogelijk) hoogbegaafd kind of zelfs meerdere HB-kids? Wellicht heb je dan behoefte aan contact met andere ouders in hetzelfde schuitje. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat je op school, in de buurt of in je familie begrip vindt voor de uitdagingen die je met je kind(eren) tegenkomt. Je verhaal doen, herkenning vinden, ervaringen delen; het is zo waardevol om dit te doen met mensen die je ‘verstaan’.
Op woensdagavond 21 juni van 20:00 uur tot 21:30 uur in wijkcentrum ’t Middelpunt, Spinetpad 2, is er een ontmoetingsavond voor ouders van (mogelijk) hoogbegaafde kinderen. Op een laagdrempelige manier delen we vragen, frustraties en mooie momenten en gaan we op zoek naar handvatten wanneer dat wenselijk is. Ervaringen uitwisselen met mensen in een vergelijkbare situatie levert lucht, het feest der herkenning en goede ideeën op. Kom ook! Deze avond wordt georganiseerd door Indebuurt033 en het WBT Zielhorst. We zien je graag op woensdag 21 juni. Aanmelden is niet nodig. Neem voor meer informatie contact op met Sanja Willems, buurtnetwerker Schothorst, Zielhorst, Hoefkwartier, 06-42495333 of sanja.willems@indebuurt033.nl.
 
Diversen
  • Op maandag 5 juni a.s. organiseren o.a. Stichting Present, Timon en Youké een informatieavond over steungezinnen, pleeggezinnen, gezinshuizen en kamers met aandacht. De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) en vindt plaats bij Youké aan de Waterdaal 2 in Amersfoort;
  • U mist ongetwijfeld op de agenda de zgn. ‘SIA-avond’, de Samen In Actie-avond, waarop we traditioneel de school schoonmaken met hulp van ouders. Dit was voor mij al jaren een verbazingwekkende avond, aangezien het vreemd blijft dat werknemers hun eigen werkplek/lokaal/kantoor, met hulp van ouders, moeten schoonmaken. Natuurlijk zitten er ook leuke, gezellige en verbindende kanten aan zo’n avond, maar die effecten kunnen ook op een andere manier bereikt worden. Daarom hebben we als MT besloten om deze avonden af te schaffen. Het schoonmaakbedrijf zal deze werkzaamheden overnemen;
  • Vrijdagavond 30 juni zijn de musicals van leerjaar 8 en op woensdagavond 5 juli de afscheidsavond van leerjaar 8. We hopen op twee prachtige avonden, waarop mooie herinneringen worden gemaakt en opgehaald;
  • Vrijdag 7 juli is de eerste dag van de zomervakantie. Donderdag 6 juli is de laatste schooldag.
     
Textiel eruit, groen erin!
Wellicht heeft u de paarse container al gezien bij de ingang van het schoolplein aan het Bruunplein. Sinds enkele weken nemen wij deel aan het project ‘Textiel eruit, groen erin’. Door textiel in te zamelen via de textielcontainer op het schoolplein sparen wij punten, die ingewisseld kunnen worden voor vergroening van ons (nieuwe) schoolplein.
Wat mag er in de textielcontainer? Zo goed als alles, behalve dekbedden, kussens en schilder/klus kleding. Kapotte shirts, sokken, gordijnen mogen dus ook in de container, want ook daar kunnen weer mooie producten van gemaakt worden. Uiteraard mag iedereen gebruik maken van de textielcontainer. Dat zouden wij zelfs heel fijn vinden, denk bijvoorbeeld aan de buren, opa’s en oma’s en andere familieleden. Hoe meer kleding we inzamelen, hoe beter. Niet alleen voor ons nieuwe schoolplein, maar ook omdat we hiermee het milieu een enorme dienst bewijzen. De textielindustrie is zeer belastend voor het milieu, dus recycling is (naast minder kleding kopen en kleding langer dragen) heel belangrijk om de schade aan het milieu te verkleinen. Helpt u mee door de kleding die u niet meer gebruikt in de paarse container te deponeren? Hartelijk dank voor uw medewerking!
 
ZomerPretPas
De ZomerPretPas is een papieren boekje vol zomeractiviteiten voor kinderen van 2 t/m 14 jaar. Op vertoon van de ZomerPretPas zijn de zomeractiviteiten gratis of met korting te bezoeken.
In de laatste week van juni krijgen de kinderen een gratis ZomerPretPas. De juf of meester deelt de ZomerPretPas uit in de klas. Wilt u meer informatie over de ZomerPretPas, kijk dan op de website: zomerpretpas.nl.
 
Agenda
  • 5 juni: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur)
  • 19 juni: MR
  • 22 juni: Rapporten mee (groep 1 t/m 7)
  • 27 juni: Doorschuifmiddag (12.30 – 14.00 uur)
  • 28 juni: Studiedag OGW (alle leerlingen vrij)
  • 3 juli: Gebedsgroep ouders (vanaf 8.40 uur)
  • 6 juli: Laatste schooldag
  • 7 juli t/m 20 augustus: Zomervakantie
  • 21 augustus: eerste schooldag nieuwe schooljaar
 
 
(RP = locatie Reinaartpad - PW = locatie Paladijnenweg)
 
Tot slot
Mocht u vragen hebben over deze nieuwsbrief of over andere zaken, dan bent u van harte welkom op onze school! Ik ben telefonisch bereikbaar op 033 - 47 67 883 of via de e-mail: klaaskoelewijn@cordeoscholen.nl.
Cookie instellingen